Libertatea de a fi sinceri

O simplă dorință, o simplă nevoie pe care o resimțim atât de puternic în viața noastra, aceea de a fi liberi să gândim și să ne exprimăm.

Personal, dacă mi-ar spune cineva ”Te rog să taci” sau mi-ar închide gura prin orice alte mijloace, m-ar apuca toți dracii. Cum adică, să nu spun eu ce simt și ce gândesc?! S-o creadă el/ea!
Sunt sigur că și tu simți la fel.
Și sunt la fel de sigur că mulți oameni de pe lumea asta simt la fel.

Și totuși, oamenii renunță la această libertate aproape tot timpul. Renunță la libertatea de a spune ce gândesc sau ce simt mai ușor decât ar renunța la un pahar cu apă pe jumătate gol. Renunță la această libertate de fiecare dată când spun o minciună.

Ne este mai la îndemâna limbii din gură să spunem bravi c-am fi capabili să mergem pe frontul de război pentru-a lupta pentru a țării noastre libertate (cei care am spune așa ceva, nu toată lumea s-ar arunca nici la asta, evident; dar cei care am spune-o) decât să fim sinceri unii cu alții, măcar 90% din timpul vieții (În general, doar cei ce n-au destulă încredere în ei îniși și profitorii, aceea sunt cei care mint. Constant. Plus cazurile de urgență și excepțiile.)

Sunt oameni care au murit în războaie, revolte, revoluții și tot soiul de conflicte pentru ca noi, acum, să fim ”liberi”, să putem vorbi liber. Și totuși noi alegem sclavia minciunii aproape de fiecare dată când avem ”ocazia”.

Cumpără această pastă de dinți fiindcă îți va albi dinții, garantat.
Nu, nu știu cine a spart geamul.
Da, sunt perfect de acord cu ce spui tu.
Îmi cer scuze că am întârziat, mi-a fost rău, am avut o problemă.
Nu pot veni mâine, trebuie să plec din oraș.
Nu este nicio problemă.
Nu face nimic.
Nu mă interesează.
Nu vreau.
Nu am.
Nu pot.

Ne este mai simplu să mințim decât să declarăm iubirea. Mai simplu să mințim decât să exprimă dezacordul. Mai simplu să mințim decât să luam atitudine, să protejăm o parte sau alta. Ne este mai simplu să mințim decât să ne deschidem în fața celorlalți și să acceptăm când avem nevoie de ajutor și să-l primim. Ne este mai simplu să mințim decât să încercăm, pentru numele lui Dumnezeu!

Cum Doamne iarta-ma! mai putem să ne suportăm pe noi însine după ce ne inhibăm sentimentele, ne ascundem de realitate, ne făurim bule de săpun în care ne zotonim existența și trântim repede prin cavitatea bucală o minciună, ca pe o semnătură pe-un contract de sclavie la jugul neadevărului.

Ce terifiantă libertatea de a fi sincer(ă)!
De a fi tu, de a da afară absolut fiecare strop de energie din tine, în rezonanță deplină cu ceea ce ești!

Vrei să cânți, cântă!
Vrei să joci, joacă!
Vrei să țipi, țipă!
Vrei să plângi, plânge!
Nu-ți place? Spune!
Nu ești de acord? Protestează!
Îți place? Laudă!
Vezi potențial? Încurajează!
Iubești? Declară!
Nu mai iubești? Eliberează!

Orice-ar fi, absolut orice-ar fi … cu cât vei accepta mai mult exprimarea sinceră în concordanță cu ceea ești, ce simți, ce-ți dorești, ce visezi, cu atât vei crește mai mult și de vei elibera mai tare.

Exprimă-te așa cum simți și bucură-te de libertatea de a fi sincer!


Leave a Reply

Your email address will not be published. All fields are mandatory.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.