Astăzi am fost să văd The Expandables 3

the expandables 3

Oau, ce film grozav! Da, îmi exprim entuziasmul, direct, printr-o frază simplă: ce film grozav!

E genul meu de film, doar că pe lângă a face parte din categoria de filme care mă încântă mereu, are și rețeta completă pentru a fi un film bun: imagini frumoase, deosebite, actori simpatici – idoli din copilărie, un scenariu simplu și comun, dar pus bine la punct și aranjat și un buget pe măsură. Fiindcă orice mi-ar spune oricine, banii contează, iar pentru a face un film de acțiune care să “arate bine” pe ecran ai nevoie de o grămadă de ingrediente, printre care și un buget mare.

Înainte de a te apuca să mă critici, hai să-ți zic ce-ți permite un buget mare să faci pentru filmul tău (asta e în special pentru cei care spun fără să gândească înainte că nu ai nevoie de bani pentru a face ceva de calitate sau pentru a face artă – e greșit, ai nevoie de talent, de oameni, de idei și … de bani 😉 ):

–  îți permite să angajezi profesioniști în fiecare din categoriile care contează: lumini, decor, costume, operatori, director de fotografie, cascadori, actori

– îți permite să închiriezi echipament, off-camera și on-camera

– îți permite să introduci efectele speciale de care are nevoie genul acesta de film, atât de multe cât e necesar și de calitatea necesară.

Aici mă opresc din enumerare, sper că ai înțeles importanța bugetului.

Revenind la filmul de azi, The Expandables 3, merită văzut. Mai ales dacă ai copilărit cu eroii interpretați de Stallone, Snipes, Gibson, Schwarzenegger, etc. Mai ales dacă adori să-i vezi pe toți jucând acum împreună.

Mi-i aduc aminte pe Snipes și Stallone în Demolition Man, sau Stallone si Banderas în Assasins … ce plăcere nebună să-i văd acum pe toți, de aceeași parte a baricadei.

Merită văzut fiindcă, repet, este un film bun (în categoria sa de filme). Oameni cu puști în mâini, alergându-se și împușcându-se, pot fi filmați în multe filme, scenarii de gen pot fi scrise la duzină, câte-un foc sau o explozie poate aproape orice film să-și permită, dar asta nu garantează că rezultatul final va fi unul deosebit sau filmul care va ieși va impresiona în vreun fel spectatorii.

The Expandables 3 este însă unul din acele filme care reușește să aducă pe ecran (și în spatele camerei) tot ceea ce a fost necesar pentru a deveni un film de acțiune-comedie reușit.

Poate am să mai revin într-un articol viitor cu mai multe comentarii despre acest film sau despre genul acesta de filme și ce anume mă încântă cel mai mult la ele. Dar pentru acum, mă opresc aici.

Înainte să pleci, hai să-ți dau un spoiler mic (apropo, eu urăsc spoilerele 😉 )

Pe bune, chiar e spoiler, dacă n-ai văzut încă filmul, NU citi mai jos …

O bucată din acțiunea filmului are loc în București și este filmată într-una din clădirile moderne, noi, din Capitală.


Leave a Reply

Your email address will not be published. All fields are mandatory.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.