Scurtmetrajul “Reboot” lansat oficial, cu ocazia emisiunii #NuExistaNuSePoate cu Andreea Marin de la TVR 2

Dragi prieteni, am avut onoarea să fiu invitat la cea mai nouă emisiune a Andreei Marin, #NuExistaNuSePoate, de la TVR 2.

Am avut un plăcut dialog despre scurtmetrajul “Reboot”, dar și despre mai multe aspecte ale vieții mele și drumul parcurs din copilărie până în prezent.

A trecut mai bine de un an de când am realizat “Reboot”. L-am realizat cu tot sufletul și cu toată pasiunea, cu buget zero, de unul singur, doar cu ceea ce am avut în casă. A avut un traseu incredibil în circuitul festivalier și a câștigat 5 premii, după cum urmează:

  • – “Locul 1 la categoria “Premiul Special al Juriului” la festivalul “BioFiction Science-Art Film Festival” în septembrie 2019
  • – O mențiune de onoare la festivalul Canada Shorts Film Festival, în noiembrie 2019
  • – Cel mai bun scurtmetraj la festivalul Eurasia Film Festival din Moscova în Martie 2020
  • – O mențiune de onoare la festivalul Wallachia Film Festival din România
  • – Cel mai bun scurtmetraj la categoria “Dramă de amator < 40” (“scurtmetraj dramă de amator” – n.r.)

Sunt profund onorat și smerit și uimit și bucuros de recepția deosebită pe care scurtmetrajul meu independent, filmat de unul singur, fără buget, a avut-o în circuitul festivalier și vreau să mulțumesc din suflet tuturor membrilor juriilor și organizatorilor festivalurilor care și-au răpit din timp să urmărească înscrierea mea în competiții, sa privească scurtmetrajul și au decis fie să-l selecționeze și să-l introducă în programul festivalului lor, fie chiar să îl premieze. Mulțumesc din suflet!

Visul meu este să fac filme și sper să am iscusința de-a le face suficient de interesante încât spectatorii să își dorească să le urmărească și să se bucure de experiența vizionării.

“Reboot” a fost, până acum, în circuitul festivalier și nu a fost disponibil vizionării on-line, iar dorința mea este să ajungă scurtmetrajul meu la oameni, să poată fi vizionat de cât mai mulți spectatori.

Cu ocazia emisiunii de astăzi, #NuExistaNuSePoate cu Andreea Marin la TVR 2, am publicat scurtmetrajul “Reboot” și poate fi vizionat gratis, pe Internet, atât pe Vimeo, cât și pe YouTube (toate drepturile de autor pentru scurtmetraj îmi aparțin și mi le rezerv și păstrez).

Scurtmetrajul “Reboot” poate fi vizionat pe Vimeo aici: https://vimeo.com/337205112 și pe YouTube aici: https://youtu.be/-Uf94jA9liA

Mai multe detalii despre scurtmetrajul “Reboot” pot fi găsite pe pagina oficială de Facebook aici: https://www.facebook.com/rebootShortMovie/ și pe IMDb aici: https://www.imdb.com/title/tt11828908/

Vă invit dragii mei să distribuiți vestea despre scurtmetrajul “Reboot” folosind hashtagul #RebootShortMovie

***

“Reboot” este cel de-al doilea scurtmetraj al meu. L-am realizat în 2019, fără buget, de unul singur. Am lucrat timp de două luni și jumătate, câte 12-14 ore pe zi, acoperind toate departamentele, de la scrierea ideii și-a poveștii, la scrierea scenariului, interpretare, filmare, montare, sunet și câteva efecte speciale.

Există doar două cadre în film în care camera de filmat efectuează o mișcare de panoramare (verticală și/sau orizontală), iar eu trebuia să fiu în cadru și să interpretez personajul; cum nu puteam să operez în același timp și camera de filmat, mama mea m-a ajutat și a mișcat camera conform cu indicațiile mele. De aceea, mama este trecută drept “Asistent Cameră” pe genericul de final.